Maïs

Maïs zaaien

Bij het zaaien van Mais wordt een 10 rijer Väderstad zaaimachine gebruikt achter een Fendt 820. Bij deze machine kunnen de rijen uitgeschakeld worden zodat onnodig overlap voorkomen kan worden.  Bij het zaaien kan, indien noodzakelijk, op uw wens kunstmest toediening bij de rij plaats vinden. De tractor met zaaimachine hebben GPS aansturing zodat recht gezaaid wordt en de rijafstanden precies in acht worden genomen. Dit komt de groei van het gewas, maar ook straks de opbrengst bij het hakselen ten goede.
Klik hier voor een filmpje van het mais zaaien in 2017:

                

Maïs hakselen

mais(1)Voor het Hakselen van uw mais beschikken wij over een Krone Big X 700 met een 10 rijige mais bek, en een Krone Big X 800 promotype. Deze machines zijn uitgerust met de nieuwste technieken om het dure ruwvoer zo perfect mogelijk in uw kuil te krijgen. Dat betekend dat er op deze machine automatische snijlengte verstelling zit waarmee de hakselaar met een infrarood oog automatisch bepaald tussen welke snijlengte (mm) de mais gehakseld dient te worden. Deze waardes zijn op wens van de klant gemakkelijk aan te passen onder het rijden. Voor de afvoer van de mais beschikken we natuurlijk over voldoende capaciteit om de mais trein netjes te laten verlopen. Voor het aanrijden van de mais kunnen we met 2 loaders met een grote bakinhoud uw kuilen verdichten. Dit is natuurlijk heel erg belangrijk om een zo optimaal mogelijke kuil te krijgen.

Klik hier voor een film van het maishakselen 2018 met onze Krone Big X 800.

Tijdens:

Tijdens de maisoogst kan een kuiltoevoegmiddel toegediend worden om de bewaringsprocessen in uw kuil sneller en beter te laten verlopen waardoor minder verliezen in uw kuil ontstaan.

Na:

Na de mais bent u verplicht om een groenbemester in te zaaien. Dit verzorgen wij met een Lemken Rubin 5mtr breed. Deze machine snijd de gewasresten aan flarden waardoor het verteringsproces in de grond goed op gang kan komen. We kunnen verschillende soorten groenbemesters verwerken met deze machine.

 

« Terug naar overzicht