Kalk strooien

Wij werken met een Bruns MBA 12000 enkel-as kalkstrooier. De maximale werkbreedte bij vochtige kalk is 12 meter. De strooier is voorzien van een variabel instelbare hoeveelheidsregeling, variĆ«rend tussen de 250 – 10.000 kg per ha.

Kalkstrooien in het najaar heeft vaak de voorkeur omdat kalk toch wel 3 maanden nodig heeft om volledig tot werking te komen. Daarnaast is de bodemtemperatuur in het najaar vaak gunstiger dan in het voorjaar.
Aangezien strooien in het najaar echter niet altijd mogelijk is met bepaalde weersomstandigheden is een ander geschikt moment in het vroege voorjaar. In het voorjaar wordt er vaker voor een snelwerkende kalkstof gekozen. Op onze zandgronden zijn Vitakal en Magkal dan zeer geschikte kalksoorten om mee te strooien. Uiteraard kunnen wij u deze, en andere, kalksoorten leveren. Zowel bij ons op onze locatie in De Rips als bij u thuis op uw eigen locatie. Informeer voor uw mogelijkheden en onze prijzen bij Martien Ploegmakers. U kunt ook telefonisch contact opnemen met onze planning via 0493-599675, keuze 2.

« Terug naar overzicht