Grondbewerking

Cultivateren- Stoppelbewerking

Cultivator

Een goed zaaibed is de eerste vereiste voor een vlotte kieming en goede opkomst van het gewas. Voor uw grond/stoppel-bewerking hebben wij o.a. deze Haflinger vaste tand cultivator buizenrol.

 

 

Ploegen

PloegenOm uw percelen netjes te ploegen beschikken wij over een Rabe 5 schaar/vario wentelploeg in combinatie met een vorenpakker. De ploeg is zo uitgevoerd dat op de kopakkers de eindvoor zo minimaal mogelijk is. Hiermee is de nabewerking voor het zaaien/poten zo minimaal mogelijk. En leggen wij een keurig zaaibed neer voor uw gewassen.

 Diepploegen
diepploegen-2

Tevens beschikken wij over materiaal voor het diepploegen, ter verbetering van de grondstructuur. Dit kan tot een diepte van 1,40 m.

Spitten

Om een pupy0d19599erceel op een andere manier zaai/poot klaar te maken kunnen wij ook onze Imants 47SX spitmachine inzetten. Deze kan tot 32cm diep een prachtig zaai/poot bed klaar leggen in 1 werkgang. Bij het verlaten van het veld hoeft er bij het spitten geen nabewerking meer te gebeuren. Klik hier Spitten 2016 voor een video van het spitten.

 

Verder beschikken wij over:

  • Diverse zaaibedcombinatie’s
  • Howard frees
  • Diverse cultivatoren
« Terug naar overzicht