Gras

Gras zaaien

Voor het inzaaien van nieuwe weide staat voor de veehouder Amazone AP-D zaaimachine ter beschikking die verschillende type zaden in een verdeling van 2-400 kg moeiteloos kan verwerken. Door de dubbele egalisatie- en aandrukrol kan de machine goed overweg met eventuele gewasresten van een vorige teelt en wordt altijd een mooi vlak eindresultaat verkregen. Uiteraard kan ook in combinatie met GPS ingezaaid worden waardoor de overlap tot het minimale beperkt blijft en geen zwarte banen achtergelaten worden.

Gras maaien

Om uw gras netjes te maaien gebruiken wij een Krone EasyCut 9000CV Triple maaier met een werkbreedte van 8.60 mtr. Deze machine is uitgerust met kneuzers om het gras zo optimaal en snel mogelijk te laten drogen. Een groot voordeel van deze maaier is dat het gras op de volle breedte terug word gelegd, zodat er een schudbeurt wordt uitgespaard omdat men niet meteen hoeft te verspreiden/schudden. Ook met deze machine maken wij gebruik van GPS.
Klik op Grasmaaien 2016 voor een video van het maaien.

Gras duinen

Wij werkeno5n7j4vmkf14303 met twee Krone Swadro 1400plus grasduiners. Met een werkbreedte tot 14 meter, kunnen wij duinen leggen die perfect aansluiten bij onze Krone hakselaars. Beide duiners zijn uitgerust met elektronische hoogteverstelling op alle 4 de rotoren. Dit maakt de machines voor elke type grasland goed in te stellen, waarmee er geen gras blijft liggen, en geen zand in de kuil terecht komt.

 

Gras hakselen

Het hakselen gebeurt bij ons met een Krone Big X 500 en een Krone Big X 700 hakselaar, en optioneel hebben wij nog de beschikking over een derde Krone hakselaar. Al onze hakselaars zijn geschikt voor het hakselen van gras en mais. Deze moderne machine’s zijn uitgerust met elektronische snijlengte verstelling die naar wens traploos aangepast kan worden.

Klik op Gras hakselen voor een video van het hakselen

 

Gras oprapen

IMG_2275Als de veehouder kiest voor het oprapen beschikken wij over 2 Schuitemaker Rapide 185 opraapsnijwagens. Met een inhoud 42m3 kunnen deze (dubbeldoel wagens) veel gras in een keer meenemen waardoor een zeer hoge capaciteit verkregen wordt.

Bij het gras hakselen en bij het oprapen kan naar wens een kuiltoevoegmiddel toegediend worden om de processen in uw kuil sneller te laten verlopen waardoor minder verliezen optreden. Klik op Gras oprapen 2015 voor een video van het oprapen.

 

De Kuil

Natuurlijk maken we het werk netjes af door een goed kopie loaderaangereden en afgewerkte kuil voor u neer te leggen. Er wordt met u overlegd wat voor een soort kuil er het beste bij uw voerwijze en bij het in te kuilen gras past.

 

In de grasoogst zijn wij dus een totaal partner en kunnen aan alle wensen voldoen.

Verder beschikken wij onder andere ook over onderstaande machines om uw grasland te verbeteren:

  • Grasland-eg 9mtr
  • Grasdoorzaaiamachine
  • Zware landrol

 

 

 

 

 

 

« Terug naar overzicht