Maatschappelijk & Duurzaam

Maatschappelijke betrokkenheid:

Als ondernemers zijn we erg betrokken bij ons dorp, De Rips. Waar we ook alle drie woonachtig zijn, net als een groot aantal van onze medewerkers. We vinden het dan ook belangrijk om een bijdrage te blijven leveren aan de leefbaarheid van deze kleine dorpskern midden in de schitterende Peel. We zijn dan ook actief lid van de Ripse Ondernemers Vereniging (ROV).

Onze locatie wordt jaarlijks door de brandweer en EHBO vereniging "Sint Martinus" uit De Rips gebruikt voor een oefenavond.

De kindervakantiewerk groep uit De Rips organiseert jaarlijks een rommelmarkt in onze loods om geld in te kunnen zamelen voor de
vakantieweek van Rips basisschoolkinderen.

Jaarlijks organiseren wij samen met een groot aantal vrijwilligers uit De Rips en omgeving, 't Ploegefist in een van onze loodsen.
Hiermee zamelen we geld in wat volledig ten goede komt aan het sport- en verenigingsleven in De Rips. www.ploegefist.nlĀ 

Voor leerlingen van basisschool De Klimboom in De Rips organiseren wij een verkeersles over het omgaan met landbouwvoertuigen. Waarbij leerlingen uitleg krijgen over het veilig omgaan met landbouwverkeer.

We zijn erkend leerbedrijf voor Fundeon en Aequor en leiden jaarlijks een aantal monteurs, machinisten en chauffeurs op. Tevens bieden wij regelmatig jongeren de kans om (snuffel)stages bij ons te lopen. Doen we mee met de Roefelweek van Gemert-Bakel en bieden wij werknemers kansen om aan weer aan het werk te gaan. Kansen die ze soms ergens anders niet of moeilijk krijgen.

Wij zijn shirtsponsor van het A1 elftal van Fiducia uit De Rips, onze plaatselijke voetbalvereniging.

Daarnaast is Martien Ploegmakers actief lid van de akkerbouwstudieclub in de regio, en Frans Ploegmakers is voorzitter van het jongerenbestuur van onze branchevereniging CUMELA Nederland, en zit hij in het verenigingsbestuur van deze fanatieke organisatie.

Als lid van CUMELA nederland hebben wij ook meegedaan aan het proeftraject voor tractorbumpers. Dit betekent dat wij een van de eerste loonbedrijven zijn die met een tractorbumper op de weg rijd en een bijdrage levert aan de ontwikkeling van een goede en veilige bumper voor op landbouwtractoren. Veiligheid is een van onze speerpunten!!

Duurzaamheid:

Duurzaamheid is voor ons een belangrijk item. Wij zijn tenslotte voor een groot deel afhankelijk van de natuur en het milieu, en de opbrengsten en kansen die de natuur ons bied aan bijvoorbeeld gewassen. Het is voor ons en voor onze klanten belangrijk dat de natuur ons de komende generaties ook nog in staat stelt om voldoende voedsel voor de wereldbevolking en de dieren te produceren.

Wij gebruiken alleen de echt noodzakelijke gewasbeschermingsmiddelen en dan uiteraard alleen erkende en kwalitatief gegarandeerde middelen. Onze medewerkers zijn in het bezit van spuitlicenties en alle benodigde papieren en kennis om hier goed mee om te gaan.

Wij hebben moderne machines met de meest moderne motoren. Die voldoen aan alle mogelijke milieueisen. Onze chauffeurs hebben praktijktrainingen in 'het nieuwe rijden' gevolgd en zijn zich bewust van het 'zuinig rijden' principe. Dus zo min mogelijk brandstof uitstoten en zo min mogelijk slijtage aan banden, remmen etc. De machines, vrachtwagens en bedrijfsauto's zijn voorzien van start-stop systemen om onnodig draaien en daarmee onnodig brandstofverbruik en uitstoot te voorkomen. De machines worden goed onderhouden in onze eigen werkplaats, waar wij alle afvalstoffen en restproducten opvangen op om ze af te laten voeren door erkende bedrijven.

Op kantoor printen wij alleen de noodzakelijke dingen en zowel op kantoor als in de kantine en werkplaats wordt het afval gescheiden.

Wij bouwen duurzame bedrijfshallen en onze aardappelloods is voorzien van moderne millieuvriendelijke klimaatcontrole systemen. We zijn zuinig op ons terrein en onderhouden dit zo goed mogelijk. We planten veel groen aan en vinden het belangrijk dat het er netjes en verzorgd uit ziet. Geluidshinder proberen wij te minimaliseren door vrijwel alles intern in onze hallen te regelen en machines niet onnodig buiten te laten draaien. Onze machines staan binnen gestald en wij zetten geen machines onnodig buiten neer.

Voor onze werkzaamheden gebruiken wij de machines die daarbij passen en daarvoor ontworpen zijn. Door te kiezen voor lichtere tractoren beperken we bijvoorbeeld de bodembelasting.

Moderne milieuvriendelijke vrachtwagens

CUMELA tractorbumperproject.